Snöflingor!

En gång för väldigt länge sedan, i den här bloggens barndom (i september 2005), hittade jag (via en lista över populära länkar på BoingBoing i mars år 2003) en fantastisk sida med snöflingor som skapad av en forskare vid Caltech vid namn Kenneth Libbrecht. Inte bara vackra foton, utan också vetenskapliga förklaringar till hur snöflingorna kommer att se ut precis som de gör.

Nu har han fått årets Lennart Nilsson-pris för sina bilder av snöflingor, och på torsdag släpper Posten frimärken baserade på bilderna. Pressreleasen (pdf) säger att Libbrecht är tillgänglig för intervjuer den 31/10-4/1, så förhoppningsvis får vi se lite intervjuer här och var i tidningarna i veckan. Kanske till och med lite snöflingevetenskap…?
Och den här vintern tänker jag frankera all min post med vacker forskning 🙂

One thought on “Snöflingor!

  1. Vilka intressanta inlägg! Här är det nån som tänker till.Grattis till blogg priset du fick på dalarnaskiropraktor.blogg.seDet var så jag hittade denna blogg!

Leave a Reply