Jag har en tryckt avhandling!

Min avhandling är numer inlämnad, tryckt och distribuerad. Hurra! Papper är ju inte länkbart, men den digitala versionen finns att hämta i DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) här. När jag har letat upp en lämplig borr kommer det också finnas ett “spikat” fysiskt exemplar på KTH:s bibliotek (borren behövs för att göra ett upphängningshål; förr i tiden kanske man kunde spika upp avhandlingar, men nuförtiden får man fuska med borr för att ta hål rakt igenom en avhandling från pärm till pärm).

Om mindre än tre veckor är det dags för själva höjdpunkten, försvaret av avhandlingen, och sedan kommer bloggandet att ta vid som vanligt. Fast jag tar faktiskt på mig bloggarhatten igen tidigare än så; på fredag morgon ska jag debattera forskarbloggande på Lunds Universitet med Sara Kjellberg, Gustav Holmberg och Stefan Larsson. Mer info i LU:s kalendarium.

11 thoughts on “Jag har en tryckt avhandling!

  1. och lite konstigt. Det här gigantiska projektet som upptagit nästan all min vakna tid och uppmärksamhet, konkretiserat till ett par hekto papper som man kan hålla i en ynka hand… 🙂

  2. Kul med inlämnad avhandling!Trist att jag inte är i Lund för tillfället, det hade nog varit intressant att lyssna på er imorgon. Men men.

  3. Thomas: ja, det hade varit kul att träffas på riktigt. Men med tanke på att det är fyra bloggare i panelen och ett 70-tal deltagare (varav många kommunikatörer) i publiken borde ju *nån* kunna åstadkomma ett referat av det hela, i alla fall.

  4. Hoppas det gick bra i panelen, synd att det var på fel sida landet.Jag är faktiskt ett av Saras \”studieobjekt\” så det ska bli himla kul att läsa hennes avhandling. Jättekul med din med, men jag är rädd för att i ditt fall kommer jag behöva en översättning till blogg-svenska för att förstå dina resultat… 🙂

  5. Åsa: jo, det gick bra. Vi (akademiska) bloggare var över huvud taget lagom överens i våra åsikter, och en intresserad publik på 70-80 pers är väldigt roligt :)Viktiga bitar av avhandlingen kommer förhoppningsvis på bloggsvenska på bloggen allteftersom. Det är iallafall Plan A…

  6. … Og rett før disputasen lander Malin i Oslo og gir et fantastisk innlegg om blogging på \”Vitenskap og massemedier\”. Det er så mye varm luft om slike ting. Du var konkret og tydelig. Og morsom. Gratulerer! Og LYKKE til med disputasen!!Hilsen Agnete

Leave a Reply