Dyrare kurslitteratur?

Min favvobokhandel lär snart höja priserna på amerikanska böcker – rejält, med upp till en tredjedel – eftersom dollarn blivit så dyr.

Jag köpte böcker för nånstans 5000-10000 kr där förra året. Det lär inte bli lika många i år av diverse skäl, men stiger dessutom priset så abrupt – då blir det än färre. Synd, men överkomligt. Jag bor nära bibblan, och jag kan läsa om en del av det jag redan har.

Däremot köpte jag tidigare (nästan uteslutande amerikanska) kursböcker för liknande summor när jag pluggade till civilingenjör, och jag skulle gissa att nuvarande studentern av diverse slag också köper en hel del böcker som köps in i dollar eller euro. En höjning av kurslitteraturskostanden med en tredjedel borde svida rejält i en redan pressad students ekonomi. Och studenter har inte särskilt stora möjligheter att välja bort studielitteraturen, oftast inte heller möjlighet att låna den.

Ändå har jag inte hört ett knyst om att studenterna knäar under höga litteraturpriser. Har jag missat nåt?

2 thoughts on “Dyrare kurslitteratur?

  1. Gratisböcker genom fildelning? Eller helt enkelt genom att låna på ett vanligt bibliotek?Jag är för tillfället kvartsstudent på bildbehandlingskurs i Jönköping och lånar mina kursböcker på bibliotek. Billigt och bra, men det gäller att läsa snabbt.

  2. Jag har sett några inlägg om dyra kursböcker på Uncertain Principles — som är en amerikansk blogg. Priserna är tydligen inter roliga även om man slipper bekymra sig om växelkursen.

Leave a Reply