Glöm inte månförmörkelsen!

Månförmörkelsen har så smått börjat bli synlig, och kommer nå sitt maximum (typ 80% förmörkad) om drygt en timme, strax efter elva.

Jag spanar från balkongen, barfota och barärmad, och tänker på förra månförmörkelsen jag såg. Då var det rejält kallt, minsann. Som Populär Astronomis Robert Cumming påpekar: det är bäst att passa på nu och njuta av de milda väderförhållandena. Nästa förmörkelse är i december 2010, inpå småtimmarna. Hutter, hutter.

Andra bloggar om

3 thoughts on “Glöm inte månförmörkelsen!

  1. Hoppas att du får en fin föreställning från balkongen! Här i Cambridge är det tyvärr för mycket moln just nu. Vi tittar ut med jämna mellanrum och hoppas på en lucka i molnen, men det ser tyvärr ut som om vi får vänta på nästa månförmörkelse.

Leave a Reply