Tredje uppgiften och Tredje statsmakten – i P1 på lördag

På lördag kl 11.03 är det Medierna i P1 – denna gång om relationen mellan forskare och journalister (programmet görs av Tredje Statsmakten Media AB).

Jag har ju tänkt och tyckt om ämnet på både bloggen och på konferens, så det är kul att se det tas upp i radio. Men eftersom jag själv blev intervjuad för det här programmet, och är ett väldigt orutinerat intervjuobjekt, känner jag något skräckblandad glädje just den här gången.

Ambitioner om att vara kort, klar och redig meddelst Citerbara Meningar och Förberedande Anteckningar Med Viktiga Punkter… fungerar inte riktigt lika spiksäkert i realtid. Vi får se hur det blev. Det är trots allt en hel bunt människor med (förhoppningsvis bland annat Åsa från Ting o Tankar).

Repriser söndag kl 18 och natten mot tisdag 01.15.

Med maximal otajming är jag på resande, datorlös fot från fredag morgon till tisdag kväll – så eventuella kommentarer, reflektioner eller panikartade “Det var inte sååå jag menade” kommer komma sent. Tyvärr. Jag tar bort modereringen på kommentarerna iallafall, så eventuellt kommentarssugna slipper vänta flera dagar.

Tack till Lisa och Ingrid som gav gott om bra råd när jag ringade upp dem och sa “Hjälp! Jag ska bli intervjuad för radio!”

9 thoughts on “Tredje uppgiften och Tredje statsmakten – i P1 på lördag

  1. Jag tror det säkert gick bättre än du tror, du har ju verkligen tänkt till runt den här frågan och skrivit mycket bra inlägg och kommentarer långt tidigare. Jag undrar om något av mitt svammel kom med i sista klippningen – och om det är okej att lugna nerverna med en whiskey kl 11 på en lördag…Trevlig resa och välkommen åter

  2. Hej både Åsa och Malin! Nu sitter jag och lägger sista handen vid reportaget (det är något med deadlines, man blir liksom aldrig klar förrän i sista stund). Ni sa båda bra grejer – inget behov av whiskey. Men eftersom ni dessutom var så eniga, har jag för att vinna tid valt att bara ha med Malin, som vi träffade med mikrofon och där med bra ljud. Så Åsa kan antingen bli besviken eller lugnad, allt efter humör. Och Malin kan vara lugn också.Tack för er hjälp!Lasse Truedson, Medierna

  3. Jag hörde faktiskt en jingel om programmet (som jag för övrigt brukar följa) och vad det skulle handla om och tänkte direkt att det är ju precis det som du brukar ta upp i din blogg. Vad intressant! Nu ska jag förstås lyssna extra noga!

  4. Jag kan med andra ord lyssna på reportaget utan ångestattacker. Jag är nöjd bara Malin får utrymme att formulera sin ståndpunkt, som i mångt och mycket verkar vara överensstämmande med min.Intressant lär det bli hur som helst.

  5. Hej Malin, ville bara säga att jag tyckte du skötte dig jättebra. Särskilt när du ifrågasatte det där med att forskare har en skyldighet att berätta om sin forskning. Vilket du höll med om men problematiserade det med att påpeka att man har minst lika stor skyldighet att säga ifrån och inte medverka om journalisten verkar utföra ett dåligt eller allt för vinklat jobb.Skriver mer om mina intryck på min blogg:Ting och Tankar.

Leave a Reply