Yuri’s Night 2007 – 46-årsjubileum för människan i rymden

Ikväll firas “Yuri’s Night”, till minne av att Yuri Gagarin var första människan i rymden den 12:e april år 1961.

Jag skrev om Yuri-natten förra året; det mesta gäller fortfarande. Årets Yurinattsfest i Stockholm hålls dock på Teatron, Regeringsatan 61, från klockan nyss fram till 03.00.

Andra bloggar om: , , ,

2 thoughts on “Yuri’s Night 2007 – 46-årsjubileum för människan i rymden

  1. Ett google-problem i sammanhanget är att Gagarins förnamn på svenska ska transkriberas som \”Jurij\”. Jag tycker att det är rätt förvirrande med alla namn som stavas olika beroende på vilket språk man transkriberar till. \”Cherenkov radiation\” ska bli \”Tjerenkovstrålning\”. Hur gör ryssarna själva när de reser från land till land?

  2. Suck, och ibland skrivs det bara som \”Juri\”.Jag antar att det är därför det verkar heta \”Yuri\’s Night\” när det samordnas internationellt. Men \”kosmonautens dag\” verkar ju faktiskt vara ett vanligare begrepp i Sverige….

Leave a Reply