Syrebar

Jag har varit och testat Stockholms första syrebar på uppdrag av DN På Stan. Det var kul. Texten finns i veckans På Stan-bilaga och på nätet här.

Dessutom nämns syrebarsartikeln i DN:s webbtv-inslag/intervju med redaktören Elin Sandström. Det är en lätt surrealistisk upplevelse att höra sig själv omtalas i tredje person…

Länk
DN-artikel

3 thoughts on “Syrebar

  1. Kul att få se dig i DN. Men jag vill nog se en ordentlig blindtest där man får prova vanlig frisk luft med lukttillsats också, innan jag tror på några positiva effekter. Att syre skulle vara antioxidant verkar väldigt motsägelsefullt. Och effekten av extra syre får man väl likaväl genom att hyperventilera (något jag råkat ut för en gång, efter ett dag domnade armarna).

  2. Hans: visst, ett blindtest skulle vara betydligt mer förtroendeingivande. 🙂 Däremot tror jag inte att lukttillsatsen har speciellt stor betydelse (den var så svag), utan mer miljön, hur mycket och på vilket sätt man andas och hur mycket man tror på syrets effekt (placeboeffekten lär definitivt spela in här).

Leave a Reply