ForskarFredag!

Idag, den 22:a september, anordnas forskarfredag i nio städer runtom i landet: Trollhättan, Göteborg, Lund, Kristianstad, Kalmar, Örebro, Stockholm, Umeå och Skellefteå. Aktiviteterna börjar nånstans kl 13-15 (beror på stad) och håller på till cirka 19-20 – förutom i Lund där det hela kallas “Vetenskapskarneval” och håller på hela lördagen med. Det går även att se det hela live på http://live.vr.se/ (och ställa frågor!).

Forskarfredag blir förhoppningsvis en tradition – det anordnades även förra året. Intiativet kommer från EU, och tanken är att allmänheten ska få träffa forskare – och forskare få träffa allmänheten, under lättsamma former. Eller, som det står på EU-webbsidan för projektet: Varför ska bara fötterna få dansa en fredagkväll? Hjärnan behöver också ha roligt!

Länkar
ForskarFredag
Researcher’s Night 2006

Andra bloggar om: , , ,

Leave a Reply